Statholdergaarden

Smaksmeny

 

 

Små forandring av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

 Statholdergaarden fra 08.05-19.06.2024 

Amuse Bouche

Krabbe salat
Kalvetartar, aspargessuppe,
Byggryn & kamskjell

Røye
Røye, artisjokk, fennikel, røkte mandler, dill
Skalldyrsvinagrette
F,M,Su,Gh

Kamskjell
Mynte og limemarinert kamskjell, bottarga,
Koriander, shimegi, ingefær
Kamskjelldashi
B,Su,G,Se

 Norsk Asparges
Asparges, rødbete, løyrom, kjørvel
Kapers- brunetsmørhollandaise
M,E,Su

Piggvar
Grillet piggvar, purre, grønnkål
Blåskjell-ramsløkveloute
F, E,B,M,Su

Breiflabb
Breiflabb, kylling, nykål, morkel, delikatesseløk, persille
Luftig edelfisk, blomkål og vermuthsaus
F,M,Su,Gh

Hylleblomstgranite og eplesorbet
Su,M

Vaktel
Urtestekt vaktel, confitert vaktellår, nypotet, erter, estragonespuma,
Sjalottløksaus
M,E, Se, Su

Lam
Ristet ytrefilet, chevre og lammepølse, gulrotpure, vårrot, sortkål
Lammesaus
M,Su,E,G

Norske oster
Aprikos, pekannøtter, rosiner, honning og brød
M,Su,E,G

Rabarbra
Syltet rabarbra, rabarbracoulis
Rabarbrasorbé
M, E

Norske jordbær & nyr
Nyrmousse, jordbær, mandel,
Jordbærsorbet
M, E, Nm

Petit Four
Limeterte, Guanaja konfekt med pasjonsfrukt,
Kirsebærmakron, sjokoladetrøffel

Meny kr. 2350,-                            Vinmeny kr. 2100,-


Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

 

 

 

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit