Smaksmeny
Små forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.
Statholdergaarden from 15.10-12.11.2025
Amuse-bouche
Løyrom & Ørret
Steinsoppsuppe & Krabbe
Makrellstørje
Hellefisk
Nepe, reddik og rødløk
Kapershollandaise
***
Sjøkreps
Sortkål, estragon og grønn pepper
Sjøkrepsconsomme
***
Jordskokk
Ingefær, sort hvitløk og squash
Misosmørsaus
***
Piggvar
Sitron, gulbete og taglerini
Røkt piggvarveloute
***
Breiflabb
Gresskar, rosettkål, kyllingskinn og skorsonerrot
Krabbevinagrette
***
Earl grey
Sitron
***
Reinsdyr
Skank, rosenkål, solbær og einebær
Kremet viltsaus
***
Lam
Grønnkål, kålrot, kantarell og gulrot
Steinsopp- lammesaus
***
Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød,
rosiner og basilikumhonning
***
Multe
Rømme, vanilje og hasselnøtt
***
Eple
Mascarpone, mandel og karamell
***
Petit Four
Mangomakron, Sjokoladetrøffel
Aprikos Pate de Fruits, pasjonsfruktkonfekt
Meny kr. 2495,- Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00
Allergenforklaring
Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.
Forkortelser av allergener
M: Melkeprodukter
E: Egg
P: Peanøtter
Nh: Hasselnøtter
Nv: Valnøtter
Np: Pecannøtter
Nm: Mandler
So: Soya
Gh: Hvetemel
Gr: Rugmel
Gb: Byggmel
F: Fisk
S: Skalldyr
B: Bløtdyr
Se: Selleri
Sen: Sennep
Ses: Sesamfrø
L: Lupin
Su: Sulfit