Statholdergaarden

Smaksmeny

 

 

Små forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

 Statholdergaarden from  13.11-20.12.2025

Amuse-bouche
Løyrom & kyllinglever
Steinsoppsuppe & Brandadkroket
Makrellstørje
***
Ørret
Rødløk, reddik, rug og dill
Pepperrotsaus
***
Kamskjell
Løk og kvede
Røkt eple-kamskjellbuljong
***
Sjøkreps
Fennikel, agurk og kjørvel
Sjøkrepssmørsaus
***
Torsk
Grønnkål, rødbete, purre og persille
Blåskjell-ertesaus
***
Breiflabb
Spisskål, gulrot, og selleri
Vin jaune kyllingsaus
***
Champagne sorbet
Klementin
***
And
Multe, hasselnøtt, gulbete og rosenkål
Portvinsgastrique
***
Hjort
Jordskokk, rosettkål, skogsopp og vårløk
Solbærsaus
***
Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød, rosiner og basilikumhonning
***
Kokos
Mango og kaffe
***
Kirsebær
Sjokolade
***
Petit Four
Jordbærmakron, Sjokoladetrøffel
Appelsin canele, pasjonsfruktkonfekt



Meny kr. 2495,-                            Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit