Smaksmeny
Små forandring av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.
Statholdergaarden fra 08.02-21.03.2024
Amuse Bouche
Kyllingleverkrem,
Brandade krokett, steinsopp suppe,
Byggryn risotto, reinsdyr hjerte
Røye & krabbe
Dill, fennikel, potet og squash
Blåskjell- Vermouthvelouté
F,B,M,S,Su
Sjøkreps & gnocchi
Løk og aspargesbønner
Sjøkrepssmørsaus
S,E,M,Su,Se
Selleri
Morkel, hasselnøtt og rødløk
Ripsvinaigrette
M,Su,Se,Nh
Piggvar
Mango, chili, tempura, shiitake, blomkål og koriander
Brunet piggvar- ingefærbuljong
F,E,So,Su,Se,Gh
Skrei
Purre, erter, rødbete og grønnkål
Eplevelouté
F,B,M,Su,Se
Yuzu & yoghurt
Eple
M,E,Su
Vaktel
Steinsopp, jordskokk og reddik
Sjalottløksaus
M,E,Su,Gh,Se
Kalv
Brissel, pepperrot, gulrot, persille og rosenkål
Bordelaisesaus
M,So,Su,Se
Norske oster
Aprikos, pekannøtter, rosiner, honning og brød
M, Nh
Sitron & mascarpone
Vanilje og smør
M,E,Gh,Nm
Petit Four
Lime terte, Guanaja konfekt med pasjonsfrukt,
Solbær makron, hvit luoire konfekt med bringebær
Meny kr. 2195,- Vinmeny kr. 1945,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00
Allergenforklaring
Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.
Forkortelser av allergener
M: Melkeprodukter
E: Egg
P: Peanøtter
Nh: Hasselnøtter
Nv: Valnøtter
Np: Pecannøtter
Nm: Mandler
So: Soya
Gh: Hvetemel
Gr: Rugmel
Gb: Byggmel
F: Fisk
S: Skalldyr
B: Bløtdyr
Se: Selleri
Sen: Sennep
Ses: Sesamfrø
L: Lupin
Su: Sulfit