Statholdergaarden

Smaksmeny

 

 

Små forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

 Statholdergaarden from 27.08.2025 - 14.10.2025

Amuse-bouche
Løyrom & Hellefisk
Vichyssoise & Krabbe
Andehjerte
***
Kamskjell
Reddik, stangselleri, rug og agurk
Kamskjell-vin jaunesaus
***
Sjøkreps
Blomkål, eple og persille
Sjøkrepssmørsaus
***
Skogsopp
Delikatesseløk, jordskokk og granateple
Steinsoppespuma
***
Røye
Blåskjell, purre, sortkål og rødløk.
Blåskjell-Noilly Pratsaus
***
Breiflabb
Ingefær, sort hvitløk, grønnkål og sesam
Ingefær-sitrongressconsommé
***
Agurk
Tonic
***
Due
Rosenkål, kvede og skorsonerrot
Plommesaus
***
Lam
Selleri, rødbete, spisskål, hasselnøtter og chevre
Rosmarin-tindvedsaus
***
Norsk ost
Bjørnebærmarmelade, pecan, maltbrød og rosiner
Gastrique og basillikumhonning
***
Aprikos
Dulcey, sitrontimian og valnøtt
***
Solbær og mascarpone
Krydderkake og sjokolade
***
Petit Four

Mangosmakron, sjokoladetrøffel
Cannelé, solbær konfekt


Meny kr. 2495,-                            Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit