Statholdergaarden

Smaksmeny

Små forandring av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

Statholdergaarden fra 02.11-22.12.2022

Smaksmeny

Laks & kamskjell
Spisskål, shimeji, mango og koriander
Kamskjell- sitrongressaus
F,B,Su,So,M

Sjøkreps
Aspargesbønner, stilkblomkål og fennikel
Skalldyrsuppe
S,Su,Se,M

Jordskokk & bete
Granateple og sitrontimian
Gastrique
Su,M

Piggvar
Knutekål, byggryn gulrot, sortkål og dill
Pepperrotvelouté
F,Su,Gb,E,Sen,M,Se

Torsk
Skorsonnerot, rødløk, erter og grønnkål
Hollandaise
F,E,M

Reinsdyr
Tyttebær, potet, stjerneløk og rosenkålblader
Kremet viltsaus
M,Se,Su

Andebryst og hjerte
Terte, løk, kvede, rosettkål, vårløk og eple
Eplecidersaus
M,Gh,E,Su,Se

Ost
Tindved, pekannøtter, rosiner, honning og brød
M,Np,Gh,Gr,Ses

Sjokolade & appelsin
Mandel

M,E,Nm,Gh

 

Meny kr. 2070,-                            Vinmeny kr. 1830,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00.

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit