Statholdergaarden

Smaksmeny

 

 

Små forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

 Statholdergaarden from  15.10-12.11.2025

Amuse-bouche
Løyrom & Ørret
Steinsoppsuppe & Krabbe
Makrellstørje

 

Hellefisk
Nepe, reddik og rødløk
Kapershollandaise
***

Sjøkreps
Sortkål, estragon og grønn pepper
Sjøkrepsconsomme
***

Jordskokk
 Ingefær, sort hvitløk og squash
Misosmørsaus
***

Piggvar
Sitron, gulbete og taglerini     
Røkt piggvarveloute
***

Breiflabb
Gresskar, rosettkål, kyllingskinn og skorsonerrot
Krabbevinagrette
***

Earl grey
Sitron

***

Reinsdyr
Skank, rosenkål, solbær og einebær 
Kremet viltsaus
***

Lam
Grønnkål, kålrot, kantarell og gulrot  
Steinsopp- lammesaus
***

Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød,
 rosiner og basilikumhonning
***

Multe
Rømme, vanilje og hasselnøtt
***

Eple
Mascarpone, mandel og karamell
***

Petit Four
Mangomakron, Sjokoladetrøffel
Aprikos Pate de Fruits, pasjonsfruktkonfekt



Meny kr. 2495,-                            Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit