Statholdergaarden

Smaksmeny

 

 

Små forandring av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.

 Statholdergaarden fra 05.09-09.10.2024 

Amuse Bouche

Løyrom
Kalvetartar, soppsuppe,
Råreke & brioche
Gravet laks

Ishavsrøye & kamskjell
Blomkål, rug og gresskar
 Persillesaus
B,F,M,Su,Gr,E
Makrellstørje & krabbe
Spisskål, soya, mango og avokado
Krabbevinaigrette
S,So,Su
Kveite & sopp
Kantarell og rødløk
Røkt kveitevelouté
F,M,Su
Piggvar
Risoni, blåskjell, og artisjokk
Vin jaunesaus
F,B,Gh,Su
Breiflabb
Plomme, jordskokk,
mandler, eple og sortkål
Plomme-breiflabbsaus
F,M
Sitron
Earl grey
M
Due
Rosenkål, løk og enebær
Due-ripssaus
M,Su,Se
Lam
Steinsopp, grønnkål, purre,
knutekål og paprika
Lam og steinsoppconsomé
M,Se,E
Norske oster
Tindved, pekannøtter, rosiner, honning og brød
M, Np,Gh,
Aprikos
Rømme
M,E
Pære & hasselnøtt
Kastanje og vanilje
M,Nh,Nk,E

 

Meny kr. 2350,-                            Vinmeny kr. 2100,-

                                                  Juicemeny 750,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

 

 

 

 

 

Allergenforklaring

Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.

 

Forkortelser av allergener

M: Melkeprodukter

E: Egg

P: Peanøtter

Nh: Hasselnøtter

Nv: Valnøtter

Np: Pecannøtter

Nm: Mandler

So: Soya

Gh: Hvetemel

Gr: Rugmel

Gb: Byggmel

F: Fisk

S: Skalldyr

B: Bløtdyr

Se: Selleri

Sen: Sennep

Ses: Sesamfrø

L: Lupin

Su: Sulfit