Smaksmeny
Små forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.
Vi gjør oppmerksom på at selskaper over 5 personer bes om å samle seg rundt
én forhåndsbestilt meny.
Statholdergaarden from 13.11-20.12.2025
Amuse-bouche
Løyrom & kyllinglever
Steinsoppsuppe & Brandadkroket
Makrellstørje
***
Ørret
Rødløk, reddik, rug og dill
Pepperrotsaus
***
Kamskjell
Løk og kvede
Røkt eple-kamskjellbuljong
***
Sjøkreps
Fennikel, agurk og kjørvel
Sjøkrepssmørsaus
***
Torsk
Grønnkål, rødbete, purre og persille
Blåskjell-ertesaus
***
Breiflabb
Spisskål, gulrot, og selleri
Vin jaune kyllingsaus
***
Champagne sorbet
Klementin
***
And
Multe, hasselnøtt, gulbete og rosenkål
Portvinsgastrique
***
Hjort
Jordskokk, rosettkål, skogsopp og vårløk
Solbærsaus
***
Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød, rosiner og basilikumhonning
***
Kokos
Mango og kaffe
***
Kirsebær
Sjokolade
***
Petit Four
Jordbærmakron, Sjokoladetrøffel
Appelsin canele, pasjonsfruktkonfekt
Meny kr. 2495,- Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00
Allergenforklaring
Kjære gjest,
vi kan spesialtilpasse de fleste retter vi har på menyen til dine allergibehov.
Vennligst ta kontakt med din servitør, så vi kan gi deg en kulinarisk opplevelse.
Forkortelser av allergener
M: Melkeprodukter
E: Egg
P: Peanøtter
Nh: Hasselnøtter
Nv: Valnøtter
Np: Pecannøtter
Nm: Mandler
So: Soya
Gh: Hvetemel
Gr: Rugmel
Gb: Byggmel
F: Fisk
S: Skalldyr
B: Bløtdyr
Se: Selleri
Sen: Sennep
Ses: Sesamfrø
L: Lupin
Su: Sulfit


