Statholdergaarden

Selskapsmenyer



Vi gjør oppmerksom på at alle selskap over 5 personer bes om å samle seg rundt én forhåndsbestilt meny. Dersom noen i selskapet har allergener kan vi naturligvis skreddersy menyen for vedkommende.
Små forandring av våre menyer, kan forekomme daglig.

Perioden 08.02-20.03 2024     

Smaksmeny

Amuse Bouche
Kyllingleverkrem, løyrom
Brandade krokett, rød curry suppe,
Byggryn risotto, reinsdyr hjerte

Røye & krabbe
Dill, fennikel, potet og squash
Blåskjell-Vermuthvelouté

 Sjøkreps & gnocchi
Løk, og aspargesbønner
Sjøkrepssmørsaus

 Selleri
Morkel, hasselnøtt og rødløk
Ripsvinaigrette

 Piggvar
Mango, chili, tempura, shiitake, blomkål, koriander
Brunet piggvar ingefærbuljong

 Skrei
Purre samosa, erter, rødbete, grønnkål,
Eplevelouté

 Så hviler vi
Yuzu, yoghurtsorbet, eple

 Vaktel
Steinsopp, crosne, jordskokk, reddik
Sjalottløksaus 

 Kalv
Mizo glasert brissel, pepperrot, gulrot, persille, og rosenkål,
Bordelaise saus 

 Norske oster
Aprikos, pekannøtter, rosiner, honning og brød

 Sitron & mascarpone
Mascarponemousse, Amalfi sitron, vanilje og brunet smør

  Petit Four
Lime terte, Guanaja konfekt med pasjonsfrukt,
Tindved makron, hvit luoire konfekt med bringebær

Meny kr. 2195,-                            Vinmeny kr. 1945,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00

 

Meny 1

 Amuse Bouche
Kyllingleverkrem, løyrom
Brandade krokett, rød curry suppe,
Byggryn risotto, reinsdyr hjerte

 Røye & krabbe
Dill, fennikel, potet, squash og sjøsalat
Blåskjell-Vermuthvelouté
*** 

 Selleri
Morkel, hasselnøtt og rødløk
Ripsvinaigrette
*** 

 Skrei
Purre samosa, erter, rødbete og grønnkål
Eplevelouté
***

Kalv
Mizo glasert brissel, pepperrot, gulrot, persille, og rosenkål,
Bordelaise saus
***
Norske oster
Aprikos, pekannøtter, rosiner, honning og brød
***
Sitron & mascarpone
Mascarponemousse, Amalfi sitron, vanilje og brunet smør
Petit Four
Lime terte, Guanaja konfekt med pasjonsfrukt,
Tindved makron, hvit luoire konfekt med bringebær

Meny                                    Vinmeny
              5 retter Kr. 1640,-                      Kr. 1425,-              
6 retter Kr. 1745,-                      Kr. 1525,-

 

 

Meny 2

Amuse Bouche
Kyllingleverkrem, løyrom
Brandade krokett, rød curry suppe,
Byggryn risotto, reinsdyr hjerte

Sjøkreps & gnocchi
Løk, og aspargesbønner
Sjøkrepssmørsaus

***
Piggvar
Mango, chili, tempura, shiitake, blomkål og koriander
Brunet piggvar ingefærbuljong
***
Vaktel
Steinsopp, crosne, jordskokk og reddik
Sjalottløksaus 

 ***
Norske oster
Aprikos, pekannøtter, rosiner, honning og brød
***
Kaffe og hasselnøtt
Dulchey leche cremaux og hasselnøttis
Petit Four
Lime terte, Guanaja konfekt med pasjonsfrukt,
Tindved makron, hvit luoire konfekt med bringebær

 Meny                                    Vinmeny
5 retter Kr. 1850,-                      Kr. 1425,-