Statholdergaarden

Selskapsmenyer

 

 

Vi gjør oppmerksom på at alle selskap over 5 personer bes om å samle seg rundt én forhåndsbestilt meny. Dersom noen i selskapet har allergener kan vi naturligvis skreddersy menyen for vedkommende.
Forandringer av våre menyer, kan forekomme daglig.

fra 15.10-12.11.2025

Smaksmeny

Amuse-bouche

Løyrom & Ørret
Skalldyrsuppe & Sjøkrepsklo
Makrellstørje


Hellefisk
Nepe, reddik og rødløk
Kapershollandaise 

Sjøkreps
Sortkål, estragon og grønn pepper
Sjøkrepsconsomme

Jordskokk
 Ingefær, sort hvitløk og squash
Misosmørsaus

Piggvar
Sitron, gulbete og taglerini     
Røkt piggvarveloute

Breiflabb
Gresskar, rosettkål, kyllingskinn og skorsonerrot
Krabbevinagrette

Reinsdyr
Skank, rosenkål, solbær og einebær 
Kremet viltsaus

Lam
Grønnkål, kålrot, kantarell og gulrot  
Steinsopp- lammesaus

Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød,
 rosiner og basilikumhonning

Multe
Rømme, vanilje og hasselnøtt

Eple
Mascarpone, mandel og karamell

Petit Four

Mangosmakron, sjokoladetrøffel
Cannelé, solbær konfekt

Meny kr. 2495,-                            Vinmeny kr. 2225,-
Må bestilles av samtlige rundt bordet, før kl. 20.00



Meny 1

Amuse-bouche

Løyrom & Ørret
Skalldyrsuppe & Sjøkrepsklo
Makrellstørje

 
Hellefisk
Nepe, reddik og rødløk
Kapershollandaise

Jordskokk
 Ingefær, sort hvitløk og squash
Misosmørsaus

Breiflabb
Gresskar, rosettkål, kyllingskinn og skorsonerrot
Krabbevinagrette

Lam
Grønnkål, kålrot, kantarell og gulrot  
Steinsopp- lammesaus

Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød,
 rosiner og basilikumhonning

Eple
Mascarpone, mandel og karamell


Petit Four
Mangosmakron, sjokoladetrøffel
Cannelé, solbær konfekt

Meny                                        Vinmeny
            5 retter Kr. 1875,-                      Kr. 1625,-              
6 retter Kr. 1975,-                      Kr. 1725,-



Meny 2

Amuse-bouche

Løyrom & Ørret
Skalldyrsuppe & Sjøkrepsklo
Makrellstørje

 Sjøkreps
Sortkål, estragon og grønn pepper
Sjøkrepsconsomme

Piggvar
Sitron, gulbete og taglerini     
Røkt piggvarveloute

Reinsdyr
Skank, rosenkål, solbær og einebær 
                              Kremet viltsaus                                   

Norsk ost
Aprikoskompott, pecan, maltbrød, knekkebrød,
rosiner og basilikumhonning  

Multe
Rømme, vanilje og hasselnøtt

Petit Four
Mangosmakron, sjokoladetrøffel
Cannelé, solbær konfekt

 

Meny                                    Vinmeny
       5 retter Kr. 2195,-                         Kr. 1625,-