Statholderens Mat & Vinkjeller

Selskapsmenyer

Selskapsmenyer:

For reservasjoner over 6 personer må det forhands bestille meny.
Det er kun mulig å kombinere meny 2 & 3. Dersom noen har allergier eller har råvarer de skal unngå skreddersyr vi selvfølgelig menyene overfor dem.

Meny 1
Potetlefse
Gravet laks, potetchips & sennepsemulsjon
***
Rødbetfalafel
Røkt gulbete, byggryn & grønnkål
***
Kremet sjøkrepssuppe
Marinert kveite, edamame & aspargesbønner
***
Steambun
Krydderbresert ribbe, rødkålsalat, mango & hoisin
***
Torsk
Potet espuma, bacon, sukkererter & brunet smør
***
Klementinsorbet
Basilikumgranite
***
Røkt lam
Rotfruktpuré, rosenkål & sennepsvelouté
***
Andebryst
Samosa med anderillette, Jordskokk & kirsebærsaus
***
Dagens oster
Fiken, bananbrød & portvins gastric
***
Hasselnøttmousse
Kjørvelsponge & solbærsorbet

Meny 775,-

Vinmeny 775,-
Juicemeny 295,-

Menyen må bestilles før 21:00

 

Meny 2
(Må forhåndsbestilles)

Tradisjonell norsk lutefisk
Ertepure, baconfett,
sennepssaus & poteter.
(En servering)
***
Ris a la mande
Dansk riskrem med mandler, ekte vanilje & lun kirsebærsaus
Kr. 665,-
(Om gjester ønsker 2. gangs servering med lutefisk, kan dette bestilles. kr. 160,-i tillegg)

 

Meny 3
Krydderbresert ribbe
Puffet svor, rødkål, brokkoli, potetespuma, eple & rødvins- kryddersaus
***
Ris a la mande
Dansk riskrem med mandler, ekte vanilje & lun kirsebærsaus
Kr. 535,-

 

Meny 4
Kremet sjøkrepssuppe
Marinert kveite, edamame & aspargesbønner
***
Hjort
Persille- spinatpure, quinoasalat, brokkoli, kvede & steinsoppsaus
***
Sjokoladefondant
Bringebær & vaniljeis
Kr. 725,-

Meny 5
Stor dansk julefrokost
Alle våre danske spesialiteter slik de serveres på kro i Danmark
(Må nytes av alle på bordet)
(Må forhåndsbestilles)

Vi starter med:
«Det kalde»
Dansk marinert sild med karrisalat
Oberstinnesild
Pillede reker med sitronmajones
Gravet laks med sennepssaus
Roastbiff med sprøstekt løk og asier
«Så det lune»
Fritert rødspette med remulade
Lun leverpostei med bacon og sopp
«Så det varme»
Kromutters fricadeller med surt og rugbrød
Andebryst med svisker og epler
Ribbensteg med rødkål
«Så den søte avslutning»
Modne oster med reddiker og druer
Ris a la mande med lun kirsebærsaus

Kr. 875,-