Statholderens Mat & Vinkjeller

Selskapsmenyer

Meny 1

Ponzu marinert kamskjell
Passe pier, grapefrukt, wasabi - avocado & rischips
***
Koriandermarinert ørret
Sesam - ingefær emulsjon, koriandercress & noritempura
***
Torsk
Quinoasalat, reker, artisjokk & sjøkreps – dill emulsjon
***
Tom ka gai
Kylling, sukkererter & granateple
***
Abbor
Gnocchi, petit pois puré, bacon, mandler & parmesanskum
***
Pære - peppersorbet
Serveres med grønnsaksjuice
***
Viltpølse
Syltet sopp, rips, rosenkål & brioche
***
Lam
Lammekrokett, spinat, gulrot puré, bakt sellerirot & timiansaus
***
Dagens oster
Kvede puré, eple, solbærgastrique, nøtter & knekkebrød
***
Sjokolademousse
Mango, pasjonsfrukt & kokossorbet

Meny 725,-
Standard vinmeny 680,-
Oppgradert vinmeny 830,-
Juicemeny 360,-

 Menyen må bestilles før 20:30

Meny 2
Carpaccio av hjort
Tyttebær, steinsopp emulsjon, syltet sopp, grønnkålsalat & hasselnøtter
***
Torsk
Blomkål, endive, bok choy & sjøkrepsskum
***
Sjokoladefondant
Sesamkrønsj, bringebær & vanilje iskrem
710,-

 Meny 3
Koriandermarinert ørret
Sesam - ingefær emulsjon, koriandercress & noritempura
***
Bresert kalvebryst
Sellerirot puré, spinat, parmapotet, løkterte & senneps saus
***
Gresskarkake
Hvit sjokolade – limekrem & multe- aprikossorbet
710,-

 
Selskapsmenyer fra 16/11-22/12 2017:

10 retteren utgår i denne perioden, den kommer tilbake i Januar 2018.

For reservasjoner over 6 personer må det forhands bestille meny.
Det er kun mulig & kombinere meny 2 & 3. Dersom noen har allergier eller har råvarer de skal unngå skreddersyr vi selvfølgelig menyene overfor dem.

Meny 1

Stor dansk julefrokost

Alle våre danske spesialiteter slik de serveres på kro i Danmark
(Må nytes av alle på bordet, må forhåndsbestilles 2 dager før. Minimum 6 personer)

Vi starter med:
«Det kalde»
Dansk marinert sild med karrisalat
Oberstinnesild
Pillede reker med sitronmajones
Gravet laks med sennepsaus
Roastbiff med sprøstekt løk og asier

«Så det lune»
Fritert rødspette med remulade
Lun leverpostei med bacon og sopp

«Så det varme»
Hjemmelaget medisterpølser
Kromutters fricadeller med surt og rugbrød
Andebryst med svisker og epler
Ribbensteg med rødkål

«Så den søte avslutning»

Modne oster med reddiker og druer
Ris a la mande med lun kirsebærsaus

 Kr. 825,-

Meny 2

 Tradisjonell norsk lutefisk
Ertepure, baconfett,
sennepssaus & poteter.
Serveres med påfyll.

 Kr. 565,-

Meny 3

 Dansk Juletallerken
 
Ribbenstek, hjemmelaget medisterpølse, andebryst,
rødkål, svisker & madeirasaus

***

 Ris a la mande
Dansk riskrem med mandler, ekte vanilje & lun kirsebærsaus

 Kr. 585,-

 Meny 4

Gravet laks
Potet, reddik, rug, artiskokk & dill – ansjos emulsjon
***
Løksuppe
Ravioli, anderillete & syltet småløk
***
Torsk
Petit pois, knutekål, spinat, fennikel & skalldyrssaus
***
Hjort
Rotgrønnsaker, rosenkål, bacon & rødvinssaus
***
Dagens oster
Kryddervaffel, fikenkompott & glaserte nøtter
***
Sjokoladepaté
Hasselnøtt mousse & solbærsorbet

Meny                      Vinmeny
                                             4 retter Kr. 650,-                   Kr. 550 .-                                           
5 retter Kr. 725,-                   Kr. 620,-
6 retter Kr. 825,-                   Kr. 685,-

     4 retter:
Uten suppe & ost

5 retter:
Uten ost