Statholderens Mat & Vinkjeller

Selskapsmenyer

Meny fra 20.02.2025

 

 

For reservasjoner over 6 personer må det forhandsbestille en felles meny.
Verten for selskapet må rett og slett bestemme en felles meny til alle.
Dette er ikke mulig å kombinere mellom menyene.

 Mat & Vinkjelleren holder lukket i påsken. Siste åpningsdag blir lørdag 12.04, så åpner vi igjen tirsdag 22.04.2025. Vi ønsker alle våre gjester en riktig god påske!

 Dersom noen har allergier eller har råvarer de skal unngå skreddersyr vi selvfølgelig menyene overfor dem.

Meny 1

Grilla kveite
Dillemulsjon, agurk broken gel, rugchips
***
Tunfisktartar
Tom ka espuma, kimchisesam, fritert wonton
***
Aspargessuppe
Løk-shiitakerullade, vårløk, asparges, sylta rødløk, sprøtt kyllingskinn
***
Sellerikebab på sellerilefse
Yoghurt-rødløk-myntekrem, granateple, hjerteblad & pinjekjerner
***
Svinedumpling
Palo svinebuljong, vaktelegg, bok choi, rettich
***
Bakt røye
Gnocchi, confitert fennikel, blåskjell-petit poissaus med trøffel
***
Pære-ingefærsorbet
Lime-ingefærgranite
***
Honning-pepperglasert andebryst
Andeconfit krokett med chevre, grønnkål, rødbet, jordskokk, timian-sjalottløksaus
***
Dagens oster
Pekan, bananbrød, basilikumhonning, aprikpos- tinnvedkompott
***
Sitronterte på mandelbunn
Italiensk marengs, bringebærsorbet, bringebær broken gel & mandelcrunch

 Meny 1110,-
Standard Vinmeny 975,-
Oppgradert Vinmeny 1215,-

Juicemeny 500,-

Menyen må bestilles før 21:00

 

 

 

Meny 2

Tunfisktartar
Tom ka espuma, kimchisesam, fritert wonton
***
Kalveentrecote
Spinat, asparges, løk-shiitakerullade,
bakt gulrot, rødvin-estragonsaus med smør
***
Sjokoladefondant
Pasjonsfrukt-rom is, karamellisert ananas

Kr. 985,-

 

 

 

 

 

Meny 3

Grilla kveite
Dillemulsjon, agurk broken gel, rugchips
***
Aspargessuppe
Løk-shiitakerullade, vårløk, asparges,
sylta rødløk, sprøtt kyllingskinn
***
Bakt røye
Gnocchi, confitert fennikel, blåskjell-petit poissaus med trøffel
***
Honning-pepperglasert andebryst
Andeconfit krokett med chevre, grønnkål, rødbet,
jordskokk, timian-sjalottløksaus
***
Sitronterte på mandelbunn
Italiensk marengs, bringebærsorbet,
bringebær broken gel & mandelcrunch
Kr. 995,-

Meny 4