Statholderens Mat & Vinkjeller

Selskapsmenyer

Meny fra 16.11-22.12.2023

 

Mat & Vinkjelleren fra 16.11-22.12.2023

For reservasjoner over 6 personer må det forhandsbestille en felles meny.
Verten for selskapet må rett og slett bestemme en felles meny til alle.
Dette er ikke mulig å kombinere mellom menyene.

 Dersom noen har allergier eller har råvarer de skal unngå skreddersyr vi selvfølgelig menyene overfor dem.

Meny 1

 

Gravet laks
Potet, snøfrisk, dill & sennep 

***

Røkt rødbet tartar
Puy linser, gulbeter, estragon emulsjon & rug chips

***

Kremet skalldyrsuppe
Skalldyrs dumplings, edamame, sukkererter & granateple

***

Hjemmelaget steambun
Anderillete, spicy rødkål & gressløk emulsjon

***

Bakt piggvar
Petit pois pure, syltet tomat, grønnkål & blåskjellsaus   

***

 Stekt torsk
Rotfrukt, rosenkål, bacon & rødvinssaus

***

Nyrsorbet
Tindved granite

***

Variasjon av ullgris
Bakt rotgrønnsaker, spinat, kvede &
Rødvin-kryddersaus

***

Dagens oster
Glaserte pekannøtter, fikenkompott,
Portvinsgastrix, bananbrød

***

Glasert hasselnøtt mousse
Syltet pære, krydderkake & solbærsorbet

 

Meny 995,-

Standard Vinmeny 875,-
Oppgradert Vinmeny 1095,-

Juicemeny 450,-

 

Meny 2

Gravet laks
Potet, snøfrisk, dill & sennep 

***

Andebryst & andehjerte
Rødkål, brokkolini, selleripure & maderirasaus

***

Pasjonsfruktterte
Bringebær sorbet, marengs og bringebær

 

 Kr. 875,-

 

Meny 3

Gravet laks
Potet, snøfrisk, dill & sennep 

***

Kremet skalldyrsuppe
Skalldyrs dumplings, edamame, sukkererter & granateple

***

Stekt torsk
Rotfrukt, rosenkål, bacon & rødvinssaus

***

Variasjon av ullgris
Bakt rotgrønnsaker, spinat, kvede &
Rødvin-kryddersaus

***

Glasert hasselnøtt mousse
Syltet pære, krydderkake & solbærsorbet

 

Kr. 945,-

Standard Vinmeny 875,-
Oppgradert Vinmeny 1095,-

Juicemeny 450,-

Meny 4

 

Stor Dansk julefrokost.

Kommer i 4 serveringer på flotte fat som gjestene selv sender rundt og deler seg imellom.  

Det kalde

Dansk marinert sild med karrisalat, Oberstinnesild, reker med sitronmajones, gravet laks med sennepssaus & roastbiff med sprøstekt løk.

Det lune 

Fritert rødspette med med remulade & lun leverpostei med bacon og sopp.

Det varme

Frikadeller, ribbensteg med rødkål, andebryst med epler, svisker og madeirasaus.

Så den søte avsluting

Modene oster med fiken og bananbrød & ris a la mande med lun kiserbærsaus.

995,- kr per person.