Statholderens Mat & Vinkjeller

Selskapsmenyer

Selskapsmenyer:

For reservasjoner over 6 personer må det forhåndsbestilles meny.
Det er kun mulig og kombinere meny 2 & 3. Dersom noen har allergier eller har råvarer de skal unngå, skreddersyr vi selvfølgelig menyene overfor dem.

 

Meny 1

Potetlefse

Sild, løk, egg & dillemulsjon

***

Rødbetfalafel

Grønnkål, syltet bete & pepperrotkrem

***

Kremet sjøkrepssuppe

Marinert kveite, confitert purre & granateple

***

Steambun

Krydderbresert ribbe, spicy rødkålsalat & hoisin

***

Torsk

Potet espuma, bacon, sukkererter & brunet smør

***

Klementinsorbet

Basilikumgranite

***

Røkt lam

Rotfruktpuré, rosenkål & sennepsvelouté

***

Andebryst

Samosa med anderillette, spinat, soppkrem, skorsonnerot & kirsebærsaus

***

Stilton

Fiken, bananbrød & portvins gastric

***

Hasselnøttmousse

Kjørvelsponge & solbærsorbet

 

Meny 750,-

 

Vinmeny 750,-
Juicemeny 375,-

 

Menyen må bestilles før 21:00

 

 

Meny 2

Tradisjonell norsk lutefisk

Ertepure, baconfett,
sennepssaus & poteter.

Serveres med påfyll.

Kr. 585,-

 

 

Meny 3

Krydderbresert ribbe

Puffet svor, rødkål, brokkoli, potetespuma, eple & rødvins- kryddersaus.

***

Ris a la mande

 Dansk riskrem med mandler, ekte vanilje & lun kirsebærsaus

Kr. 545,-

 

 

 

Meny 4

Gravet laks

Dillemulsjon, grønnkål, artisjokk & reddik

***

Hjort

Selleripuré, spinat, røkte linser, rødløk & steinsoppsaus

***

Sjokoladefondant

Multe- aprikoscoulis & vaniljeis

Kr. 695,-

 

 

 

Meny 5

Stor dansk julefrokost

Alle våre danske spesialiteter slik de serveres på kro i Danmark
(Må nytes av alle på bordet)

Vi starter med:
«Det kalde»
Dansk marinert sild med karrisalat
Oberstinnesild
Reker med sitronmajones

Gravet laks med sennepssaus

Roastbiff med sprøstekt løk og asier

«Så det lune»

Fritert rødspette med remulade

Lun leverpostei med bacon og sopp

«Så det varme»

Fricadeller

Andebryst med svisker og epler

Ribbensteg med rødkål

«Så den søte avslutning»

Modne oster med reddiker og druer

Ris a la mande med lun kirsebærsaus

Kr. 850,-