Statholderens Mat & Vinkjeller

Lunsjmeny fra 29.04.2025

Vi serverer lunsj høst, vinter og vår i
Mat & Vinkjelleren!

 

Vi serverer lunsj frem til lørdag 31.Mai,
Vi holder lunsjen sommerstengt frem til vi gjenåpner lunsjen 01.September,

Luksusplatte

Kommer i 2 serveringer
Marinert sild med karrisalat, reker med sitronmajones,
fritert rødspette med remulade og røkt laks med urtekrem
***
Lun leverpostei, sopp, bacon og rødbeter, Andebryst, grønnkål, jordskokk og rødvinssaus
Kr. 495,-

 Sildeplatte

Brød blir servert ved siden av
Marinert sild, oberstinnesild og sennepssild,
Kryddersild, serveres med karrisalat, epledressing
kr. 355,-

Smørbrød liste

Vi anbefaler 2 til 3 smørbrød per person.

Fisk og skalldyr smørbrød

Røkt laks
Eggerøre & agurk
Kr. 225,-

Fritert rødspette
skagen røre & sitron

Kr. 245,-

Vegetar smørbrød

Asparges
Hollandaise & pinjekjerner
Kr. 175,-

Lune poteter
Urte creme fraiche & reddik
Kr.145,-

Kjøtt smørbrød

Roastbiff
Dansk remulade, pepperrot & sprøstekt løk
Kr.195,-

Klassisk Tartar
Rødbete, cornichon & eggeplomme
Kr. 195,-

Moderne Tartar
Dillemulsjon & sylta rødløk
Kr.195,-

Lun leverpostei
Rødbete, sopp & bacon
Kr.175,-

Andebryst
Jordskokk, grønnkål & rødvinssaus
Kr.245,-

Dessert

Vaniljeis med mandel crumbel
Kr.60,-

 

Bringebær sorbet med mandel crumbel
Kr.60,-

Kransekake
Mandel, egg
75,-

 Dagens dessert
Gluten, nøtter, egg, laktose
185,-

Dagens oster med bananbrød
Laktose, gluten, sulfitt, nøtter
Kr 185,-

5 ulike Petit Four
Laktose, gluten, sulfitt
Kr. 85,-

 

Merk at menyen «Stor Dansk frokost» må forhåndsbestilles av samtlige rundt bordet senest dagen i forveien av reservasjonen.

Stor Dansk frokost.

(Må forhåndsbestilles og må nytes av alle rundt bordet.)

Kommer i 4 serveringer

Det kalde

Dansk marinert sild med karrisalat, Oberstinnesild

 Reker med sitronmajones

 Røkt laks med urtekrem

 Roastbiff med sprøstekt løk.

Det lune 

Fritert rødspette med remulade

Bakt ishavsrøye med blåskjell- petit pois saus

Det varme

Lun leverpostei med rødbete, sopp og bacon

Andebryst med grønnkål, jordskokk og rødvinssaus

Så den søte avslutting

Modnet oster med kompott og bananbrød

Dagens dessert

935,- kr per person.