Bocuse d'Or - verdensmesterskapet for kokker
I 1993 vant Bent Stiansen verdens mest prestisjetunge kokkekonkurranse, Bocuse d´Or. Bent var den første fra Norden som ble verdensmester.
Konkurransen er oppkalt etter Paul Bocuse, som er verdens mest kjente kokk.
Hans restaurant ligger 10 kilometer utenfor Lyon i Frankrike. Lyon er en by som Bent kjenner godt. I 1983 arbeidet han hos den da kjente stjerne- kokken Alain Chapel i Mionnay, to mil nord for Lyon. Der lærte Bent mye om smakens mystikk og hemmeligheter. Dette oppholdet la en stor del av grunnlaget for den seieren han hentet hjem ti år senere.
Rettene han vant med var:
Piggvarfilet fylt med fennikel og sjøkrepstartare servert med tre garnityrer og hummer-anissaus.
- og -
Trøffelstekt oksefilet med purre og kantarellduxelles, tre garnityrer og portvinsaus.
Bent Stiansen startet sin karriere som lærling på Hotell Continental i 1980. Han ble nordisk kokkejuniormester i 1982. I 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker og ble tildelt Kong Olavs kongepokal. Fra 1986 til 1992 var han fast deltaker på det Norske kokkelandslaget.
Kontakt oss
+47 22 41 88 00
-eller-